maanantaina, joulukuuta 31

Vanhaa ja uuttavuotta

Vuoden pimein aika on nyt ohi ja tähän ajankohtaan liittyvät juhlallisuudet juhlittu..... noh ainakin niiden osalta jotka juhlistivat, eikä kalenterivuoden vaihtumiseenkaan ole enää kovin pitkää aikaa....... siitäkin huolimatta että luotettaviksi kerrottujen lähteiden mukaan maailmanlopun olisi pitänyt tapahtua......taas. 
Tosin joku saattaisi kuvailla näiden lähteiden ainoaksi luotettavaksi ominaisuudeksi sen että ne ovat väärässä.

Se kokeeko maailmanlopun välttymisen omalta kohdaltaan sitten positiivisena vaiko negatiivisena asiana on jokaisen oma asia, mutta itse näkisin tässä yhden lisäsyyn juhlistaa tulevaa vuotta..... jos siis sattuu kaipaamaan lisää tekosyitä uudenvuoden juhlistamiselle.

Tämä on myös perinteikkäästi sitä aikaa vuodesta jolloin mennyttä tarkastellaan ja muistellaan, sekä pohditaan mitä tulevaisuudessa mahdollisesti tullaan tekemään..... niin ja mahdollisesti esitetään epärealistisia lupauksia joita kenenkään ei odoteta noudattavan.
Edellä olevan, ja jäljessä tulevan, piiperryksen ollessa oma yritykseni osallistua tämän perinteen viettämiseen, perinne joka ei tosin ainakaan toistaiseksi ole ollut kovinkaan perinteikkäästi läsnä tämän blogiprojektin yhteydessä.
Tosin koska tämä tulee vain kolme vuotta myöhässä niin blogin päivitystahdin huomioon ottaen tilanne ei ole niin kovin vakava. 

Oppia menneestä

Kuluneesta vuodesta blogin suhteen ei juurikaan mitään sanottavaa, muuta kuin sen verran että olisi voinut mennä paremminkin. Standardina tämä ei kuitenkaan ole mikään erityisen mairitteleva sillä on jokseenkin vaikea nähdä miten tästä voi enää huonompaan suuntaan mennä......
No ei nyt sentään.
Vaikka odotin saavani aikaan huomattavasti enemmän kun sittemmin tuli saatua aikaan, niin ne muutokset joita aikaisemmin blogin osalta tein ovat ainakin omasta mielestäni enemmän taikka vähemmän positiivisia ja blogi viimeisen vuoden osalta on sellaisessa muodossa jossa sen toivoisin olevan...... no muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. 
Kuten jo tuli todettua valitettavasti tavoitteet joita asetin eivät erilaisista vähemmän....... taikka vielä vähemmän tärkeistä syistä johtuen tulleet täyttyneeksi, joten näiltä osin pyrin potkimaan itseäni ahkerammin persiille jotta saisin tämän projektin puitteissa jotakin konkreettista aikaan.

Valitettavasti en ole saanut minkäänlaista palautetta blogini suhteen joten näiltä osin toivoisin jonkinlaista vastinetta. Tähänkin seikkaan suurin syyllinen olen kuitenkin minä itse sillä en juuri mitenkään ole pyrkinyt mainostamaan omaa blogiani, jonka seurauksesta sitä on hyvin hankala löytää jos ei erityisemmin etsi materiaalia aiheeseen liittyen.

Kun katsoo menneeseen niin voi myös todeta että blogin päivittäminen on ollut noin lievästi sanottuna epäsäännöllistä, mikä tekee blogin seuraamisesta niiden osalta jotka sitä mahdollisesti haluaisivat seurata jokseenkin vaikeaa ja turhauttavaa.
Tästä pahoitteluni.

Siispä kohti tulevaa

Blogin lähitulevaisuudessa on odotettavissa jotakin niin uskomatonta että sisällön älyllinen ja tunteellinen ylivoimaisuus tulee valaisemaan ihmiskunnan synkimmätkin kolkat ja ihmiskunta kohoaa uusiin ulottuvuuksiin.
Maailmanrauha saavutetaan, kaikinpuolinen syrjintä katoaa, nälänhätään löytyy ratkaisu ja oikeudenmukaisuus tulee voittamaan......
Käytännössä minulla ei siis ole aavistustakaan.....

No tuo nyt ei aivan pidä paikkaansa.
Koska blogi seuraa Raamattua  niin sen muoto on jo tietyllä tapaan ennalta määritelty, kysymys on vain siitä miten tämän blogin puitteissa aihetta olisi parasta lähestyä ja käsitellä.
Näistä edellä mainituista ongelmista kaikkein yksinkertaisin ja helpoin korjata on tuo päivitys ongelma, tekemällä ja pitäytymällä jonkinlaisessa aikataulussa. Se mikä tämä aikataulu tulee olemaan on jotakin mihin tulen vastaamaan niin itselleni kuin blogin lukioillekin lähitulevaisuudessa..... muutamien seuraavien viikkojen aikana.

Niin ikään jatkan pyrkimyksiäni selkeyttää tekstiasua entisestään ja nämä tulevat muutokset koskevat käytännössä jaottelua, väliotsikoita aihe alueittain ja huolellisempaa oikolukemista ennen julkaisemista.
Nämä ovat kuitenkin asioita joilla ei pitäisi olla juuri minkäänlaista vaikutusta blogin päivittämisen suhteen.

Muutos joka parantaisi huomattavasti blogin ulkoasua ja tekisi sen seuraamisesta käyttäjä ystävällisempää olisi kuvien liittäminen tekstiin. Koska aihealueeseen on hyvin vaikea löytää kuvamateriaalia varsinkin tekijänoikeuksilla suojaamatonta sellaista ja koska satun omistamaan piirtopöydän ajattelin yhdistää nämä kaksia asiaa ja raapustaa jonkinlaisia kuvia tekstiin liittyen.
Tämä on kuitenkin huomattavan työlästä ja aikaa vievää, varsinkin kun paperiarkki on huomattavasti tutumpi työympäristö, ja niinpä tämä on jotakin minkä mainitsen ainoastaan hyvin etäisenä mahdollisuutena. Tämän ollessa samalla kuitenkin jotakin minkä minä todella toivoisin onnistuvan.

Koska tätä paatosta on jatkunut jo varsin pitkään niin nyt olisi kaiketi sitten niiden viimeisten sanojen ja uudenvuodenlupausten aika.
Minun uudenvuodenlupaukseni tämän blogin osalta sellainen että lupaan yrittää parhaani.
Ei mikään kummoinen lupaus, myönnettäköön, mutta ainakin se on realistinen sellainen... =)



Toivotan kaikille hyvää ja onnekasta uuttavuotta.