torstaina, heinäkuuta 22

Sotaan, sotaan, sotaan valmistautukaa

Nemeri 1 aina lukuun 4 asti käsittelevät ainoastaan eri sukukuntia, niissä olevia sotakelpoisia miehiä, sitä kuinka nämä jaetaan osastoiksi, kuinka nämä osastot sijoitetaan ja mitkä näiden sukukuntien tehtävät ovat.

Numeri 5 käsittelee samoja asioita mukaan luettuna pappien tehtäviä joista eräs on ottaa selvää onko jonkun miehen vaimo ollut hänelle uskoton.
Käytännössä tämä toimi siten että mikäli naisesta tämän papin taikojen voimasta tulee hedelmätön, on hän maannut jonkun toisen miehen kanssa ja mikäli ei niin ei.
Tosin koska näillä kyseisillä ihmisillä ei nähtävästi ollut kovinkaan hyvää käsitystä ihmisen biologiasta, on hieman vaikea sanoa miten nämä selvittivät onko nainen hedelmällinen vaiko ei.

Numeri 6 pitää sisällään ainoastaan erilaisia rituaalimenoja, mutta se sisältää myös katkelman jonka olen kuullut hyvin usein erilaisissa uskonnollisissa menoissa.

>>> Numeri 6
23. "Puhu Aaronille ja hänen pojillensa ja sano: Siunatessanne israelilaisia sanokaa heille:
24. Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua;
25. Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen;
26. Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan. <<<

Ongelmat jotka tästä seuraavat ovat seuraavat.
Tässä puhutaan israelilaisten siunaamisesta, ei kristittyjen siunaamisesta, mutta tästä huolimatta tämä kyseinen katkelma on jotakin jota käytetään hyvin monissa kristillisissä seremonioissa. En muista osallistuneeni ainoaankaan jumalanpalvelukseen jossa tätä ei olisi mainittu.
Laskevatko nämä ihmiset siis itsensä israelilaisiksi?

Mikäli Uusi-testamentti kumoaa Vanhan-testamentin, minkä takia käyttää tätä ollenkaan?

Ja mikäli Uusi-testamentti ja siinä mainittu Jeesus ainoastaan poistaa tarpeen suorittaa uhrimenoja, Vanhan-testamentin lait jotka eivät koska uhrausta pätevät myös kristittyihin aivan yhtä lailla kuin juutalaisiinkin.

Kun vielä tätä tarkastelee asiayhteydessä jossa se mainitaan,kyseessä kun on kuitenkin tilanne jossa israelilaiset ovat lähdössä sotaan, niin tarkoittaako tämä myös sitä että kirkko valmistaa sen kannattajia sotaan.

Numeri 7 käy lävitse mitä eri sukukunnat toivat uhrilahjaksi Jumalalle.

Numeri 8 ja 9 käyvät lävitse erilaisia rituaaleja joilla kunnioitetaan tätä Jumalaa sekä esittää tarinan jossa Jumala ohjaa israelilaisia pilven muodossa.

Numeri 10 israelilaiset jotka olivat koonneet sotajoukkonsa lähtevät liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti