maanantaina, tammikuuta 14

Oikeutta tappamassa

5Mooses 17: 8 - 13

Kuten viimeksi kävi selväksi väärän jumalan palvomisesta on helppo jakaa kuolemanraaistuksia, mutta mitä jos kyseessä onkin omaisuus taikka väkivaltarikos?
Siis kun kyseessä on sellainen rikos jonka tapahtumisesta on näyttöä ja johon oikeasti on syyllistynyt joku. Tällaiset tapaukset saattavat olla hieman hankalia kun esitettyä rikosta ja tuomiota ei voida vain yksipuolisesti julistaa, vaan sen sijaan oikeudenmukaisen ratkaisun saavuttamiseksi on asian eteen tehtävä jotakin konkreettista.

Näihin haasteellisempiin tapauksiin voi tarvittaessa hakea apua paikalliselta tuomarilta, papilta joka kyseistä toimitusta on asetettu toimittamaan, joka julistaa oikeudenmukaisen ratkaisun tähän esille nostettuun asiaan.
Ahaa....olin sittenkin väärässä tämä oikeudenmukainen tuomio voidaan sittenkin yksinkertaiset vain julistaa jonkin auktoriteetin toimesta, ilman minkäänlaista osoitusta että kyseinen tuomio olisi oikeassa taikka tarjoaisi todellista oikeudenmukaisuutta.

Ja kyllä. Tämä julistus jonka kyseinen henkilö antaa on kyseisen järjestelmän sisällä itsessään oikeudenmukainen, oli se sitten mitä tahansa, ja poikkeaminen tästä taikka eriävän mielipiteen ilmaiseminen on itsessään teko josta rangaistaan kuolemalla.

Tämä kyseinen kohta julistaa siis käytännössä sen pappishenkilön joka kulloinkin sattuu tätä tuomarinvirkaa pitämään hallussaan itsevaltiaaksi. ( 5Mooses 15: 8 - 12)

Mutta tokihan tämän kaltaiselle järjestelmälle on löydettävä jokin täysin perusteltavissa oleva, oikeutettu ja hyvä syy. Koska en missään tapauksessa halua vääristää tätä Raamatun tarjoamaa "oikeudenmukaista", "perusteltua" ja "hyvää" syytä niin teen poikkeuksen ja annan Raamatun puhua puolestaan.

>>> 5Mooses 15:13. Poista paha Israelista. Ja kaikki kansa kuulkoon sen ja peljätköön, niin ettei >>> kukaan enää olisi niin julkea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti