torstaina, heinäkuuta 11

Kohtuutonta kuritusta Raamatulliseen tyyliin


Koska tämän kappaleen yhteydessä on Raamatullista rakkautta osoitettu mitä erilaisimmin tavoin, mitä erilaisimpia henkilöitä ja asioita kohtaan, niin kenellekään tuskin tulee yllätyksenä se että Raamatullista rakkautta osoitetaan myös lapsia kohtaan.

Enkä tarkoita tällä nyt pedofiliaa.

Tässä kohdassa kun käsitellään lapsien kivittämistä ei näiden raiskaamista. Minkä ei nyt oikeastaan voida sanoa parantavan missään määrin Raamatullista oppia, ei niin että kyseinen oppi voisi paljoa pahemmaksikaan mennä.

Mikä on sitten tämä hirvittävä teko jonka seurauksesta lapsi voidaan tuomita kuolemaan?
No näitä syitä on tietenkin useita eikä tämä ole missään määrin ensimmäinen kun kerta kun Raamatullisen opin mukaan lapsia on tapettu, joko Jumalan toimesta taikka tämän sallimana, mutta tällä kertaa kuolemantuomio annetaan tottelemattomuudesta vanhempia kohtaan.

Mikä antaa jokseenkin uuden merkityksen käskylle: Kunnioita isääsi ja äitiäsi.

Tosin tässä yhteydessä mainitaan myös irstaileminen ja juopottelu joten ihan mistään pikkulapsista ei todennäköisimmin ole kyse. Ei niin että teini ikäisen kivittäminen kuoliaaksi olisi yhtään sen vähemmän hirvittävä teko, kuin minkään muunkaan ikäisen kivittäminen. (5Mooses 21: 18 – 21)

Jos edellinen vaikutti hirvittävyytensä osalta sekä varsin kohtuuttomalta että varsin oudolta niin jossain määrin näitä muutamia seuraavia jakeita voidaan, jos ei nyt pidä hirvittävämpinä, niin ainakin sekä oudommilta että kohtuuttomammilta.

Tässä kun kuvataan kuolemaan tuomitun vetämistä hirteen, enkä nyt tarkoita hirtto tuomiota, vaan sen sijaan kuolemaan tuomitun ripustamista hirteen todennäköisimmin siksi että kuolemaantuomittu asetetaan näytille..... siis sen jälkeen kun hänet on jo surmattu.
Edellisissä jakeissa kun puhutaan siitä että koko Israelin tulisi kuulla ja pelätä, tämän ollessa todennäköisimmin kaikkein tehokkain keino välittää tietoa kuolemantuomitun kohtalosta joka näillä ihmisillä oli käytössään.
Jumala kun rajattomassa tietoisuudessaan ja viisaudessaan ei vaivautunut välittämään näille ihmisille tietämystä edes siitä miten valokuvia voidaan ottaa taikka miten lähettää ja vastaan ottaa TV lähetyksiä.

Raamattu kuitenkin muistuttaa varovaisuudesta hirteen vedon yhteydessä, sillä huolimatta siitä että kuolemaantuomittu on asetettava näytille, on muistettava että ruumis on haudattava saman päivän aikana.
Tämä johtuen siitä että muutoin Jumalan kirous, joka kuolemaan tuomitun osaksi ilmeisesti langetetaan hirttämällä ruumis, saattaa ilmeisesti saastuttaa myös maan jonka yläpuolelle ruumis on ripustettu roikkumaan.

Joka tarkoitti todennäköisesti sitä että jopa israelilaiset kokivat mätänevän ruumiin joksikin mitä he eivät erityisen mielellään katselleet. (5Mooses 21: 22 – 23)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti