lauantaina, tammikuuta 23

Mooses ja kivitaulut

Exodus 25.
Mooses siis nousi ylös vuorelle jonka huipun pilvet peittivät ja tapasi siellä Jumalan.
Ja mikä voisikaan olla niin tärkeä asia Jumalalle, että hän kutsui nimenomaisesti Mooseksen vuoren huipulle.Sisustus suunnittelu??
Niin uskomattomalta kuin se saattaa vaikuttaa niin: Kyllä.

Exodus 26.
Jumala jatkaa edelleen sisustusneuvottelujaan Mooseksen kanssa ja varsin yksityiskohtaisesti.

Tässä esimerkki:
>>> 36. Tee myös teltan oveen uudin, kirjaellen kudottu punasinisistä, purppuranpunaisista ja helakanpunaisista langoista ja kerratuista valkoisista pellavalangoista.
37. Ja tee uudinta varten viisi pylvästä akasiapuusta ja päällystä ne kullalla, mutta niiden koukut olkoot kultaa; ja vala niille viisi vaskijalustaa. <<<

Jos määrällinen teksti katsotaan sen suhteen kuinka merkittäviä nämä ohjeet ovat, niin näitä sisustusneuvoja on lähes yhtä paljon kuin lakeja joita tuossa aiemmin luettelin. Exodus 27. Näyttää pahasti siltä että sisustusohjeet ovat todella tärkeitä Jumalalle, sillä nämä ohjeet jatkuvat vielä kolmannen luvun verran.

Exodus 28. Ahaa, vihdoinkin päästään johonkin tärkeään. Ei siis enää sisustusohjeita vaan puvustusohjeita. Kyllä miten vaatetetaan itsensä kunnolla. Ja mikäli jotakuta epäilyttää ovatko nämä pukeutumisohjeet tärkeitä niin ovat ne: Kuoleman vakavia, kirjaimellisesti, sillä vääränlaisesta pukeutumisesta on rangaistuksena kuolema.

Exodus 28: 43. Ja Aaron ja hänen poikansa pitäkööt ne yllään mennessänsä ilmestysmajaan, tahi kun he lähestyvät alttaria tehdäkseen palvelusta pyhäkössä, etteivät he joutuisi syyn alaisiksi ja kuolisi. Tämä olkoon ikuinen säädös hänelle ja hänen jälkeläisilleen."

Minkä takia kaikkivoipa Jumala olisi pienimmissäkään määrin kiinnostunut siitä kuinka joku sisustaa talonsa, valmistaa telttansa taikka pukeutuu??

Exodus 29.
Pukeutumis, varustus, syömis ja uhraus ohjeita.

Exodos 30.
Edelleenkin mitä merkillisimpiä ja järjettömimpiä neuvoja jonkin jumalan antaa.

Exodus 31.
No niin vihdoinkin Jumala päättää tämän pitkän paatoksen siitä miten pukeutua, tehdä telttansa, sisustaa asuntonsa, syödä, tehdä uhrialttareita ja uhrata, Jumala kirjoittaa sormellaan nämä ohjeet kivitauluihin jotka hän antaa Moosekselle.
Alkuperäiset kivitaulut jotka Mooses siis Jumalalta sai sisälsi siis ohjeita siitä kuinka pukeutua ja sisustaa asumuksensa.

Exodus 32:1-6.
Mooseksen ollessa poissa kansansa keskuudesta, kansa alkoi huolestumaan mitä Moosekselle olisi mahdollisesti voinut tapahtua. Niinpä nämä päättivät tehdä itselleen kullasta uuden jumalan. Näin ollen he päättivät valaa kullasta uuden jumalan itselleen johtamaan heitä pois autiomaasta.
Tämä tarina on totaalisesti absurdi.
Monet ovat kysyneet minulta; Mikä voisi mahdollisesti vakuuttaa minut jumalan/jumalien olemassaolosta??
No jos minä esim: näkisin kuinka jotakuta kansaa joka on ahdistellut minua kuritetaan vitsauksilla, meri jakautuisi edestäni ja kävelisin sen halki kuivalla maalla, jos minua ohjaisi matkallani päivisin pilari joka on tehty pilvestä ja öisin pilari joka on tehty tulesta, jos minut ravitsisi matkallani taivaasta satava manna, jos minä saavuttuani vuoren juurelle kuulisin pilvistä jokin puhuvan lakisanoja taikka jos joku iskee kallioon kepillä ja tästä kivestä alkaa pulppuamaan lähde.
Jos minä kokisin jonkin, yhdenkin, näistä edellä mainituista tapahtumista olisin vakuuttunut vailla minkäänlaista epäilystä että jokin jumala on olemassa.
Tämä kansa koki näistä kaikki ja Mooses poistuu kansan keskuudesta 40 päiväksi ja nämä alkavat palvomaan kultaista vasikkaa ja hylkäävät uskon Moosekseen ja Jumalaan.
Täysin mieletöntä.

Tämä nostaa myös toisen varsin mielenkiintoisen seikan.
Mikäli näille ihmisille riittävä syy hylätä usko tähän jumalaan on se että heidän johtavansa poistuu 40 päiväksi, mitä syytä kenelläkään kristityllä/ juutalaisella on pitää heidän uskomuksiaan todellisina??
Jos suorat, tai lähes suorat, kokemukset näistä tapahtumista eivät ole vakuuttavia, niin kuinka vakuuttavia voi olla 2000 vuotta vanhat tarinat näistä tapahtumista, kirjoista jotka ovat käännöksien, käännöksien käännöksiä kopioiden kopioista ja jotka sisältävät virheitä ja todennettavissa olevia väärennöksiä joilla on pyritty ohjaamaan oppia kirkon toimesta.
Mitä syytä siis kenelläkään 2000 luvulla elävillä ihmisillä on uskoa mihinkään, mitä tämä kirja pitää sisällään, jos edes sen kuvaamalle heimolle muinaisia israelilaisia ei näin suorat kokemukset olleet riittäviä??
Oma henkilökohtainen mielipiteeni on; Ei niin pienimmissäkään määrin minkäänlaista syytä.

Exodus 32:7- 24
Jumala tästä suuttuneena päättää hävittää kansan joka on kerääntynyt vuoren juurelle, mutta Mooses muistuttaa Jumalaa, Jumalan tekemästä lupauksesta jossa hän, Jumala, lupaa tehdä israelin kansan ja hänen, Israelin, jälkeläisensä yhtä lukuisaksi kuin taivaan tähdet.
En kuitenkaan koskaan ole kuullut yhdenkään uskonnollisen henkilön luonnehtivan Jumalaa hajamieliseksi, kuva joka on varsin ilmeinen tämän perusteella.

Niinpä Mooses palaa takaisin leiriin vuorelta, mukanaan Jumalan antamat kivitaulut joihin Jumalan laki oli kirjoitettu. Nämä lait eivät kuitenkaan olleet lukumäärältään kymmenen eikä kyseessä ole muutoinkaan yksikään niistä käskyistä joita perinteisesti esiteltävässä populaarikulttuurisessa versiossa on nähtävillä.
Nämä taulut pitivät sisällään nimenomaan ohjeet arkin rakentamisesta, telttojen sisustuksesta ja asusteiden ja palvontamenojen järjestelyn määrittämisestä.
Nämä taulut Mooses murskasi kansansa edessä ja hävitti heidän tekemänsä jumalkuvan.

Exodus 32:25-35
Mikä siis ratkaisuksi tähän ongelmaan?? Aaron, joka oli tehnyt tämän jumalkuvan, oli saattanut kansan epäsuosiolliseen asemaan Jumalan silmissä ja niinpä Mooses lähti oikaisemaan tätä ongelmaa seuraavasti:
____
Exodus 32: 26. niin Mooses seisahtui leirin portille ja huusi: "Joka on Herran oma, se tulkoon minun luokseni". Silloin kokoontuivat hänen luoksensa kaikki leeviläiset.
27. Ja hän sanoi heille: "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: 'Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen.'"
____

Ratkaisuksi ongelmaan Mooses siis jakoi kansan niihin jotka olivat hänen mukanaan valmiita palvomaan Jumalaa ja niihin jotka eivät tähän enää ilmeisestikään uskoneet.
Tämä on täysin ilmiselvä ohje tappaa vääräuskoiset ja nimenomaisesti riippumatta siitä keitä nämä henkilöt ovat, olivat ne sitten perheenjäseniä, ystäviä taikka sukulaisia.

Niinpä Mooses meni anomaan Jumalalta armahdusta kansalleen, kansan tekemän synnin vuoksi.
Tämä synti ei siis ollut brutaali massamurha jossa kuoli Raamatun mukaan 3000 ihmistä, vaan se että nämä ihmiset olivat tehneet itselleen kultaisen jumalkuvan jota he palvoivat.
Mikä jälleen osoittaa varsin hyvin sen mikä Raamatun moraalinen konsepti todellisuudessa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti