keskiviikkona, marraskuuta 10

Mikä tosi, on tosi jota totetena pitäisi pitää

Numeri 19, voitaneen kai pitää jonkinlaisena hygienia ohjeena siitä mitä tulee tehdä jos sattuu kohtaamaan jotakin kuollutta ja aivan kuten nomadi barbaareilta voi odottaa nämä ohjeet eivät ole kovinkaan hyviä.
Siitä että nämä ihmiset eivät oikeastaan ymmärtäneet mitä taudit ja sairaudet olivat, on kuitenkin seikka jota on täysin turha lähteä arvostelemaan.
Tosin mikäli jokin kaikkitietävä olento sattuisi olemaan olemassa, luulisi että tämä olisi osannut selittää tämän hieman paremmin, sen sijaan että nämä uhraisivat ja pesisivät itseään hevosen tuhkalla.

Varsinkin kun tämän puhdistusrituaalin suorittamatta jättämisestä saattoi seurata kuolemanrangaistus, tätä Jumalaa vastaan rikkomisesta.

Mikä asettaa tämän Jumalan hieman hämilliseen asemaan.
Joko kyseinen jumala tiesi että hevosentuhka ei tapa bakteereja, viruksia, loisia taikka muitakaan taudinaiheuttajia mutta ei vaivautunut esittämään että tämä toimi on totaalisesti hyödyttömiä. Mistä huolimatta hän rankaisi kuolemalla niitä jotka eivät totelleet.
Vaihtoehtoisesti tämä Jumala ei ole kaikkitietävä ja oli vain yksinkertaisesti väärässä. Esittäen tietämystä jota kyseisellä jumaluudella ei ole, mutta tästä huolimatta rangaisten kuolemalle niitä jotka eivät totelleet.

Mikäli joku kuitenkin sattuu esittämään että nämä taudit olivat koettelemuksia joita Jumala on asettanut, niin mitä syytä olisi esittää valheellisia ratkaisuja näihin ongelmiin?

Jos tätä jatkaa vielä hieman pidemmälle niin koska Jumalan tottelemattomuus on rangaistus josta tuomitaan kuolemaan, mutta tämä ohje jonka Jumala antoi on ilmeisestikin väärässä: Onko oikein pyrkiä toimimaan toisin kuin tämä Jumala on neuvonut, vaikka tietääkin että kyseinen neuvo on väärässä ja tietoisesti etsiä keinoa parantaa sairaudet toimimatta tämä Jumalan ohjeiden mukaisesti?

Ja jos tämänkin näkee koettelemuksena niin kumpi on oikea vastaus: Se että toimii tämän Jumalan ohjeen mukaisesti tietäen että se on väärässä, vai onko tämän koettelemuksen tarkoitus etsiä vastauksia itse riippumatta siitä mitä Jumala on sanonut?

Jos vastaus on jälkimmäinen, niin mistä tietää mitkä osat Raamatusta on Jumalan esittämiä valheita, joidenka tarkoitus on testata meidän kykyämme ottaa asioista selvää ja mitkä eivät?

Ja ehkä kaikkein mielenkiintoisin kysymys on tämä: Kuka uskonnollinen henkilö on vaivautunut pohtimaan sitä kuinka pitkälle meneviä konkreettisia ratkaisuja tämän kaltaisista ajatuksista voidaan johtaa??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti