keskiviikkona, lokakuuta 20

Kuinka suorittaa kansanmurha 101

Numeri 16.

Jälleen kerran oli israelilaiset Mooseksen leirissä osoittamassa mieltään vallitsevasta tilanteesta. Tällä kertaa ei erimielisyyden aihe kuitenkaan ollut ruuan puute, matkan pituus, asumusten laatu taikka säätila, sillä oli kansa tuohtunut siitä että Jumala puhui ainoastaan Moosekselle suoraan ja tästä he kävivät Moosesta syyttämään.
Tiedän että tämä konsepti saattaa herättää joissakin varsin merkillisiä aatteista, kuten nyt esimerkiksi minussa. Oman näkemykseni mukaan mikäli minä en puhu jollekin minun puhumattomuuteni näille henkilöille ei ole niiden henkilöiden syytä jolle minä puhun. Ja kyllä huomasin juuri tämän kirjoitettuani että tarkoituksettomasti vertasin itseäni juuri Jumalaan; ja ei minulla ei ole pienintäkään aikomusta korjata tätä.

Niinpä Mooses kokosi kaikki kaksisataa miestä, naisia ei mainita, jotka olivat valituksineen Moosesta kehdanneet vaivata. Eihän Mooses ollut tehnyt asian suhteen mitään väärin, sillä mitä hän sille olisi voinut että Jumala puhui ainoastaan hänelle?? Oma mielipiteeni on se että mitä suurempi osa ihmisistä on keskustelematta Jumalan kanssa sen parempi.

No kaikesta huolimatta näin sitten ei kuitenkaan tapahtunut sillä jotkut paikalle kutsutuista eivät saapuneetkaan paikalle. Käsittääkseni tätä voisi kaiketi verrata yhteiskuntapalveluksen suorittamatta jättämiseen.
Niinpä Jumala päätti rangaista näitä kaikkia jotka eivät ottaneet osaa tähän Mooseksen kutsuun saapua paikalle.

Niinpä Mooses puhui ja kaikki kaikkosivat pois näiden kutsunnasta poisjääneiden sukukuntien asumusten ympäriltä ja niin Jumala jälleen osoitti kansalle ihmeellisen kykynsä suorittaa ihmeitä ja halkaisi maan näiden alta niin että maa nieli heidät elävältä. Tämän lisäksi kaikki ne jotka olivat vaivautuneet tulemaan paikalle poltettiin Jumalan toimesta elävältä.Halleluja, oikeus on jälleen voittanut.

Koska oma kykyni korrektisti verbalisoida seuraavaa lauserakennetta on vähentynyt merkittävästi pyrkiessäni hahmottamaan tätä konseptia, annan Raamatun kertoa tämän puolestani:
""Numeri 16: 26. Ja hän puhui seurakunnalle sanoen: "Siirtykää pois näiden jumalattomien miesten majoilta älkääkä koskeko mihinkään, mikä on heidän, ettette tuhoutuisi kaikkien heidän syntiensä tähden". ""

No mitä tästä seurasikaan? Ei niin yhtään mitään. Tästäkin ihmeellisestä ihmeteosta jonka Jumala israelilaisten edessä esitti, uhkavaatimukseksikin sitä kaiketi voisi kutsua, ei kuitenkaan aiheuttanut minkäänlaista muutosta. Edelleen israelilaiset valittivat.
Tässä ei ole mitään järkeä, mikä ei tietenkään ole Raamatun kohdalla mitään uutta, mutta mikäli ajatellaan tilannetta tarinan näkökulmasta.
Mikäli jokin vastaava olento joka omaa tässä tarinassa kuvatut voimat ja pikkumaisen, epäinhimillisen ja sadistisen luonteen sekä osoittaa vastaavankaltaista piittaamattomuutta ihmiselämää kohtaan hävittämällä ihmisiä repimällä maan auki näiden jalkojen alta: Alkaisitko sinä tarkoituksenmukaisesti provosoida tätä olentoa?? Minä en, varsinkin kun minulla olisi varsin hyvä käsitys että tämä olento on itseasiassa olemassa, siis mikäli tätä ajatellaan konseptissa jossa tällainen tilanne on koettu omakohtaisesti.

Mutta tämäkään ei vielä riittänyt tälle Jumalalle vaan hän lähetti vitsauksen kansan keskuuteen ja niinpä säästääkseen kansansa Mooses käski Aaronia polttamaan sovitusuhrin Jumalalle jotta tämä leppyisi. Näin myös tapahtui ja vitsaus sammui.
Näin tietää Raamattu kertoa Jumalan vitsauksesta:

""" Numeri 16: 49. Mutta niitä, jotka vitsauksesta kuolivat, oli neljätoista tuhatta seitsemänsataa henkeä, paitsi niitä, jotka saivat surmansa Koorahin tähden.
50. Sitten Aaron palasi takaisin Mooseksen luo ilmestysmajan ovelle, ja vitsaus oli tauonnut. """

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti