torstaina, lokakuuta 15

Raamatullinen seksuaalimooraali on outoa.

Viime vuosina keskustelu homoseksuaalien tasa-arvosta ja oikeuksista suomalaisen yhteiskunnan jäseninä on noussut uudelleen julkisuuteen. Minun oma kantani tähän.
Jokaisen henkilökohtainen yksityis asia ja ihmiset ovat ihmisiä täysin riippumatta siihen mitä sukupuolta kohtaan tuntevat kiintymystä.
Mitä tekemistä tällä on Raamatun kanssa??
Seuraava kertomus Raamatussa on Sodoma ja Gomorra.

Gensis 19.
Edellisestä kappaleesta ,Genesis 18:20-21, on hyvä muistaa että Jumala lähti selvittämään onko Sodomassa ja Gomorra:ssa vanhurskaita Jumalaa kunnioittavia hyviä miehiä.
Tosin Raamatussa mainittavat hyvät Jumalan miehet ovat toistaiseksi olleet jokseenkin huonoja esimerkkejä, mutta ehkäpä Sodomasta ja Gomorrasta löytyy Jumalan mies joka on edes puoliksi kunniallinen.
Loot on tämä Jumalan mies joka Sodomassa asuu.
Loot näki lähestyvät enkelit ja tarjosi näille yösijan ja muita vieraanvaraisuuksia. Genesis19:1-3.
Juuri ennen nukkumaan menoa tapahtui kuitenkin jotakin.
Kaikki kaupungin miehet, niin nuoret kuin vanhatkin, piirittivät Lootin talon ja vaativat saada nämä vieraat käsiinsä käytännössä joukko raiskatakseen nämä enkelit. Genesis19:4-5.
Jo ajatus siitä että kaikki kaupungin miehet tulivat harrastamaan seksiä Jumalan lähettämien enkelien kanssa on ajatuksena, on totaalisesti mieletön. Myös poika lapset ja vauvat??

Loot hyvänä ja oikeamielisenä Jumalan miehenä meni kuitenkin rauhoittelemaan tätä joukkoa ja estämään näitä suorittamasta tätä hirvittävää tekoa. Ehkäpä Raamatusta on löytynyt tarina Jumalallisesta miehestä joka itseasiassa hyvä.
Mutta mikä olikaan Lootin ratakisu ongelmaan??

Genesis 19:
6. Silloin Loot meni ulos heidän luokseen portille ja sulki oven jälkeensä
7. ja sanoi: "Älkää, veljeni, tehkö niin pahoin.
8. Katsokaa, minulla on kaksi tytärtä, jotka eivät vielä miehestä tiedä. Ne minä tuon teille, tehkää heille, mitä tahdotte. Älkää vain tehkö näille miehille mitään pahaa, sillä he ovat tulleet minun kattoni suojaan."

Voi voi, näyttää pahasti siltä että jälleen kerran Jumalan valittu vanhurskas mies, tässä tapauksessa Loot, onkin terveen moraalin omaaville ihmisille moraaliton mulkku. Onko minun moraalini sitten terve riippuu jokaisen mielipiteestä, itse en ole löytänyt siitä mitään valittamista.
Isä joka tarjoaa tyttäriään joukkoraiskattavaksi, oli syy sitten mikä tahansa, ei sovi minun kuvaani moraalisesta ja hyvästä ihmisestä. Minulla ei myöskään ole pienintäkään vaikeutta sanoa että mikäli joku pitää tätä hyvänä: Olet minun mielestäni moraaliton.

Tässä tulee kuitenkin ongelma. Jos olet sitä mieltä että tämä on moraaliton niin mitä mieltä olet Jumalasta. Jumalan standardin mukaan Lootin teot ja valmiudet uhraamaan omat tyttärensä enkelten puolesta on kunniallisin mahdollinen teko jonka kukaan edes voisi tehdä.
Tämä on osoitus Lootin vanhurskaudesta ja enkelit pelastavat Lootin perheineen.
Lootin pyynnöstä Jumala myös säästää kaupungin johonka Loot pakeni Jumalan rangaistusta.
Genesis 19: 14-23.

Millainen on sitten Jumalan rangaistus.
Genesis 19:
24.
Ja Herra antoi sataa Sodoman ja Gomorran päälle tulikiveä ja tulta, Herran tyköä taivaasta,
25. ja hävitti nämä kaupungit ynnä koko lakeuden sekä kaikki niiden kaupunkien asukkaat ja maan kasvullisuuden.

Ensimmäinen ongelma joka on varsin ilmiselvä: Miksi Jumalan suorittama joukkomurha on hyvä.
Toinen varsin mielenkiintoinen huomio on tämä, Genesis 19:24, jossa ei sanota että tulta satoi taivaasta, vaan nimenomaan "Herran tyköä taivaasta".
Tämä siis tarkoittaa että taivaassa on tulta ja tulikiveä??
Minä olen aina luullut että tulta ja tulikiveä on aivan jossakin muualla kuin taivaassa.

Tässä kaupunki on monikossa joka tarkoittaa että Sodoma ei ollut ainoa kaupunki jonka Jumala hävitti, mutta enkelit kävivät ainoastaan Sodomassa. Olisihan täysin mahdollista että muissa kaupungeissa olisi ollut riittävänpaljon vanhurskaita ihmisiä kuten Loot, tosin toivottavasti nämä henkilöt olisivat olleet jokseenkin inhimillisempiä.
Jumala ei ilmeisestikään tiennyt oliko näissä kaupungeissa yhtään hyvää ihmistä, tätä Jumala nimenomaan tuli tarkastamaan. Jolloin hän hävitti nämä kaupungit ainoastaan osittaisen tutkimuksen perusteella.

Jumala, tai enkelit, olivat kieltäneet Lootia katsomasta taakseen kaupunkien hävittämistä.
Loot Jumalaa tottelevana hyvänä miehenä joka tarjoaa lapsiaan raiskattavaksi, noudatti Jumalan neuvoa mutta hänen vaimonsa kääntyi katsomaan.
Tämän johdosta Lootin vaimo muuttui suolapatsaaksi.
Jumalan tekojen todistaminen on siis rangaistavaa.

Lootin pyynnöstä Jumala säästi kaupungin jonka nimeksi tuli Sooar. Loot kuitenkin pelkäsi Jumalan rangaistusta ja muutti perheineen vuorille luolaan. Jumalan muutettua hänen vaimonsa suolapatsaaksi hänen perheeseensä kuului siis Loot itse ja hänen kaksi tytärtään. Genesis19:30.
Lootin tyttäret huomasivat että heidän isänsä oli vanha ja koska Jumala oli toteuttanut rangaistuksensa maassa ei ollut miehiä. Mikä ratkaisuksi ongelmaan.
Lootin tyttäret juovuttivat isänsä humalaan maatakseen tämän kanssa ja Raamattu tietää kertoa että molemmat Lootin tyttäret tulivat raskaaksi isästään. Kyllä luitte aivan oikein.
Ensin Loot päättää tarjota tyttäriään joukkoraiskattavaksi, jonka jälkeen Lootin tyttäret raiskaavat isänsä, mikä on ajatuksena varsin kierolla tapaa huvittava.Tämä siis heti sen jälkeen kun olet päässyt ylitse siitä että Raamattu hyväksyy insestin. Genesis19:31-39.

Huomion arvoista on että Sodomaa ja Gomorraa käytetään usein argumenttina seksuaalimoraali keskusteluissa, siitä minkä takia homoseksuaalisuus on väärin. En ole kuitenkaan koskaan kuullut että nämä samat ihmiset olisivat laillistamassa ja hyväksymässä insestiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti